«Dunder» lansert – film og bok

Endelig er Dunderly-filmen «Dunder» ferdig! Etter flere års hardt arbeid har vi endelig fullført filmen i vårt animasjonsstudio Fabelfjord. Samtidig med at filmen hadde premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival, ble også boka basert på filmen sluppet.

23jan_winter_cinma_mohamed_jabaly-24

Torget i Tromsø var fullt av store og små som ville få med seg premieren på «Dunder». (Foto: Mohamed Jabaly/TIFF)

«Dunder» handler om det rampete monsteret Bulder, som en vakker vinterdag leker i snøen med bestevenninna Modika. Så kommer Lex og stjeler Modika fra han, og Bulder blir sjalu. Han er villig til å gå langt for å kvitte seg med Lex, men kanskje går han litt for langt…?

Regien er det Dunderly-illustratør Endre Skandfer som står for. Han har også vært art director – det vil si den som bestemmer hvordan det visuelle uttrykket skal være. Han har også laget animatic og modellen som bakgrunnene er laget av. Modellen er en miniatyr av vinterlandskapet filmen foregår i, og ble fotografert i studio på FilmCamp i Målselv. Siden har vi animert karakterene i 3D-softwaren Blender og satt det sammen med bakgrunnene (compositing). Resultatet blir et unikt uttrykk som gir filmen noen av de samme kvalitetene som stop motion (dukkefilm).

12540583_453661634839279_8036073862687608481_n-1

>> Les mer om hvordan filmen ble laget på Rushprint: Å skape et monsterunivers

Det var litt av et styr for å få filmen ferdig i tide… Vi ville så gjerne få den klar til Tromsø Internasjonale Filmfestival, både fordi vi har fått så mye støtte fra folk og bedrifter i Tromsø til vår crowdfundingkampanje, også fordi det er en vinterfilm og premiere på TIFFs utekino framsto som den perfekte arena. En intens innsats fra  fagfolk i Australia, India, Nederland, Danmark og Norge gjorde at vi kom i mål i tolvte time. Filmen var ikke helt ferdig da den skulle vises i Film fra Nord-programmet, men ble klar til det som for oss i teamet var den store premieren: Monsterfilmfest på familiedagen på Stortorget lørdag 23.januar.

23jan_winter_cinma_mohamed_jabaly-14.jpg

Heidi Solheim framførte «Ludibunder» med hjelp av Bulder og Modika. (Foto: Mohamed Jabaly/TIFF)

Tilbakemeldingene fra publikum og kritikere har vært veldige gode, se f.eks. anmeldelsene fra ITromsø og Alexanders Huser.

Samme dag lanserte vi også boka basert på filmen, som er tilgjengelig både på norsk og engelsk.

Nå skal filmen perfeksjoneres enda litt mer, før vi sender den ut i verden på filmfestivaler. Det blir også kinovisninger i flere norske byer. Følg med på www.facebook.com/Dunderfilm

skjermbilde-2016-01-19-kl-12-19-50.png

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s