På oppdrag for Planetpatruljen

Siden november i fjor har jeg hatt en litt spesiell deltidsjobb, som har gått ut på å pønske ut utspekulerte pranks som Finn Arve Sørbøe kan utsettes for i rollen som Tullerud i barne-tv-serien Planetpatruljen. I høst har jeg også fått prøve meg som regissør.

IMG_4785

En dag på jobb med Finn Arve Sørbøe er aldri kjedelig. Kongekrabba King Kong Krabbe til høyre.

Planetpatruljen er en klubb for barn som passer på planeten, fra basen i klubbhytta i Planetveien. Hver gang oppdager de Tullerud som holder på å tulle det til for planeten, for eksempel ved å kaste batterier i den vanlige søpla, forstyrre fugler som har fugleunger eller gå i fra et bål som ennå ryker. Planetpatruljen må utføre en prank mot Tullerud for å få han til å forstå at han må ta hensyn til miljø og dyreliv.

IMG_4211

Per Einar Grønmo tar stillbilde til NRK Super-spilleren.

IMG_4832

Kåre Johannes Inderberg er en av fotografene på produksjonen.

TV-serien er utviklet og produsert av NRK Nord i Tromsø, og hadde gått to sesonger da jeg ble med på laget. Sammen med prosjektleder Mari Bjørnsdatter Knudsen og regissør og manusforfatter Ragnhild Gievær har jeg skrevet manus til episodene som lages i 2018. Sist vinter ble Planetpatruljens Plastspesial produsert, og de fem episodene var en del av NRKs store kampanje mot plastsøppel under Den store strandryddeuka 30.april-6.mai. I vår og høst har vi laget 10 nye episoder, som går på tv nå.

Tre av disse episodene har jeg regissert. Det er første gang jeg gjør regi, og det har vært en spennede utfordring. Det sies at barn og dyr er det vanskeligste å regissere. I Planetpatruljen er det alltid barn med, og noen ganger også dyr – i en av episodene jeg har hatt regi på, hadde en kongekrabbe en av rollene … Heldigvis har teamet på NRK mange episoder bak seg, og er godt samkjørt. Teamet er mye mindre enn det som er vanlig på en dramaproduksjon, men alle hjelper til med alt og arbeider veldig godt sammen. Finn Arve Sørbøe er også en drøm å jobbe med, så dette har vært en veldig fin første regi-erfaring for meg.

IMG_4206

Full konsentrasjon på sett, så selfier må tas i pausen.

Vanligvis sitter jeg på et kontor og skriver,  så det å være ute og filme hele dagen, i all slags vær, er veldig annerledes enn det jeg er vant til. Men det er rett og slett veldig gøy å være på sett og ha fullt fokus på å få hvert bilde og hver replikk til å bli så bra som mulig. Det er også veldig inspirerende og artig å jobbe i et team der alle jobber tett og intenst sammen for å skape noe.

Planetpatruljen er en populær serie blant barna i målgruppa, er og er på Topp 10 over de mest sette programmene på NRK Super.

Skjermbilde 2018-10-27 kl. 12.30.04

Her kan du se alle episodene. Den første episoden jeg hadde regi på (om veps), kan du se her.

IMG_4828.JPG

En vanlig dag på jobben for Finn Arve Sørbøe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s