Pitbull-Terje på teater

pitbullbarnevern-storPitbull-Terje har gått amok på film før. Nå skal han også innta teaterscenen, sammen med Jim (som egentlig er bokas hovedperson). Det skjer på Hålogaland Teater fra 25.april 2020.

I disse dager holder jeg på å dramatisere boka, sammen med instruktør Morten Røsrud, og med Lina Killingdalen som dramaturg. Vi prøver å koke en hel roman ned til en forestilling på cirka en time.

Jim og Terje har bare en kort sommerferie igjen før de skal begynne på ungdomsskolen. De synes selv at de ikke har vært helt heldig med genene, og frykter at det blir tre år med mobbing, dypping i do og ungdomsproblemer. Det eneste som kan hjelpe, er om de får seg dame – FØR ungdomsskolen begynner. Men så kommer barnevernet på besøk …

Boka kom i 2006, og jeg husker fortsatt hvor gøy det var å skrive den. Jeg gledet meg til å skrive om Jim og Terjes nokså håpløse sjekkeforsøk, og satt ofte langt på kveld og skrev, mens jeg humret for meg selv. Boka kom bare et år etter filmen, og ble veldig godt tatt imot. Jeg var også så heldig å få ARKs barnebokpris for boka.

Når boka skal bli teater, er det Aleksander Rindestu som skal spille Terje, og Espen Mauno som skal være Jim. Alle andre roller skal spilles av Ellen Andreassen og Andrea Vik.

Billettene er lagt ut for salg, og 12. og 13.november er det et supertilbud der billettene til de to første spilleukene selges for kun kr 100,- per stykk. Les mer og kjøp her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s