Dyrisk dokumentarserie

Nå er dokumentarserien «Dyrevenn» publisert på NRK TV og NRKsuper.no. Jeg har regi og har vært med å utvikle serien fra idé til ferdig produksjon.

Marissa og undulaten Turkise er hovedpersonene i en av episodene i «Dyrevenn». Her sammen med mamma Rena.

Serien forteller om sterke vennskap mellom barn og et spesielt kjæledyr. Episodene kombinerer nye opptak med private foto og videoklipp, rekonstruerte scener – og animerte scener, der vi prøver å se historien fra dyrenes synsvinkel. Vi møter blant annet Seline som har hatt en oter som kjæledyr og Nilia som har tatt seg av sauen Odlaug, som også er blitt Instagram-kjendis.

Researcher Emilie, fotograf og klipper Terje ser på mens Marissa forklarer hvordan undulaten Turkise rømte.
Seline og familien måtte oppdra en foreldreløs oter, og kalte han Svenn. Samme periode som de hadde den viltre oteren hos seg, fikk Seline og lillebroren Isak en sjelden diagnose.

Min faste sidekick har vært fotograf Terje Rafaelsen, som også har vært en av klipperne. Vi har reist rundt i landet og møtt artige dyr og blitt tatt veldig godt i mot av familiene, som har stilt opp og tatt fri fra skole og jobb for NRK. Det sies at å lage film med dyr og barn er det vanskeligste man kan gjøre, men vi har bare hatt det gøy på opptak (selv om Terje er litt allergisk mot hest…). På opptakene med sauen Odlaug var prosjektleder Eilif Bremer Landsend regi-vikar for meg.

Animasjonene er en viktig del av episodene, og forteller episoder som det ikke finnes film eller bilder fra. Bård Sletvold Torkildsen har gjort designet, det vil si tegnet alle karakterene og bakgrunnene. Isak Gjertsen har gjort animatics (skissefilm), rigg, animasjon og compositing, mens Andreas Wangsbro har gjort lyddesignet. Så er det en god gjeng i NRK Nord som har klippet – Kåre Johannes Inderberg, Stein Åge Isaksen og Hans Børge Hartvigsen, gjort lyddesign – Arne Schei og Nils Petter Christensen og stått for research – Mari Elise Nordgård og Emilie Hauan Solvang. I tillegg til prosjektleder Eilif har Cecilie Arder Skildheim stått for prosjektledelse.

Vi ble også godt kjent med dyrene, her Tulla, miniatyrhesten som mistet mammaen sin. Foto: Terje Rafaelsen

Mange kjenner igjen serienavnet «Dyrevenn», og selv om denne serien går under samme tittel og også handler om dyr, er dette en helt ny serie som går under gammelt merkenavn. Vi har forsøkt å lage en serie som hele familien kan se sammen.

Mari elsker å ri, men da hun fikk leddgikt kunne hun ikke dra til stallen så mye som hun ville. Foto: Terje Rafaelsen
Eilif på opptak hjemme hos sauen Odlaug på Askrova. Foto: Terje Rafaelsen
Terje på oteropptak i Namsskogan familiepark.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s