«Døden» nominert

Nå er nominasjonene til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdmsbøker blitt offentliggjort – og «Døden», som jeg har laget sammen med tegner Sigbjørn Lilleeng, er nominert til fagbokprisen!

«Døden» er en faktategneserie om, ja nettopp: Døden.

Juryen skriver: «Gjennom Eriksens tekst og Lilleengs illustrasjoner går Mikkel så gjennom en medrivende prosess, der han får svar på ting han lurer på, og noe han helst ville sluppet å høre om.

Teksten er direkte og åpen. Tegneseriemediet gir rom for både ubehag og humor. Det er humoren, ikke minst gjennom bildene, som bidrar til at døden tross alt blir mulig å møte. At Mikkel har en dialog med en stemme utenfor boka, gir også noen helt egne muligheter. I denne metadialogen får Mikkel lov til å være både redd, sint og nysgjerrig, og mer enn en gang prøve å komme seg ut av hele fortellingen. Tegningene er i svart-hvitt og gråtoner med effektfulle innslag av rødt, og litt gult. En original faktategneserie om hvordan vi tenker om, lever med og håndterer slutten på livet, og som på en spennende måte forener fakta med god fortellekunst.»

De andre nominerte bøkene er «Inn i munnen» av Malin Hellebø og Bård Torkildsen og «Tett på innsekter og småkryp» av Jannicke Wiik-Nielsen, Ole Mathismoen og Dag O. Hessen.

«Døden» ble nylig kjøpt inn av Innkjøpsordningen for sakprosa for barn og unge, og blir derfor snart å finne i alle bibliotek.

Les intervjuet med meg i Framtida Junior om boka: Kva skjer når nokon døyr?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s