Premiere på «Hjemmekontor»

Under Tromsø Internasjonale Filmfestival 16.-22.januar hadde min animerte kortfilm «Hjemmekontor» premiere. Filmen ble også vist på utekinoen på torget for hundrevis av skolebarn.

«Hjemmekontor» var tatt ut til konkurranseprogrammet «Films from the North», og premieren var 16.januar på Fokus kino.

(Foto: Nassim Boukhalfa)

Stemmeskuespillerne Milla Fischer Yndestad (Lilly), Dagny Hansine Strøm (Molly) og Trude Øines (mamma) var tilstede under premieren. Det var også Vilde Bye som synger avslutningssangen «Secret Guardian» laget av Alexander Aarøen, som også har komponert filmmusikken.

(Foto: Sebastian Wilches)

Onsdag 18.januar var det klart for visning på utekinoen på torget, med Tromsdalstind synlig i bakgrunnen. Tromsdalstind er også synlig i avslutningsbildet i filmen, som har handling fra Tromsø, nærmere bestemt fra Myrengblokkene. Milla og Dagny var tilstede under visningen og jeg stilte dem et par spørsmål før visningen, der også Dagnys klasse var til stede.

Torget ble nesten dørgende stille da filmen begynte. Elevene som kom fra flere Tromsøskoler satt som tente lys under hele filmen, og brøt ut i spontan applaus etterpå. Etterpå vanket det mange gode ord fra lærerne.

Og flere gode ord ble det da den indiske filmkritikeren Rahul Desai fra Film Companion skrev om høydepunktene fra festivalen. Han skulle egentlig bare sjekke hva som ble vist for barn på utekinoen, og fikk med seg visningen av «Hjemmekontor» («Home office» er engelsk tittel). «Eight minutes later, not even a surgeon could have extracted the lump in my throat», skriver han i artikkelen.

(…) «Eriksen composes a poignant and oddly reassuring ode to a child’s psychology.»

Journalist/fotograf Rune Nilsen skrev også en strålende anmeldelse på sin Facebook-vegg og ga den terningkast 6. «Hjemmekontor er en film som gjør vondt, som gjør godt,» skriver han. «Den tvinger frem tårer og latter. Den retter fokus mot noe som vi alle ønske å skjule. Det blir ikke bedre enn det.» Les anmeldelsen her.

Filmen fikk også en del oppmerksomhet i media. Sammen med Monica Wegling var jeg gjest i Studio 2 på NRK P2 12.januar. Monica skrev kronikken på NRK Ytring som inspirerte meg til å lage filmen. I studio hadde vi en fin prat om barna som i likhet med Lilly i «Hjemmekontor» måtte være hjemme under koronanedstengingen med foreldre som drikker. Innslaget kan du høre her.

Monica Wegling og jeg sammen med programlederne Kristian Bendiksen og Einar Lie Slangsvold.

Utfordringer med hjemmekontor og alkohol var tema da Helgemorgen på NRK1/NRK P2 inviterte meg sammen med Espen Rostrup Nakstad og forsker Pål Lillebø til studio. Innslaget kan høres her.

Både ITromsø, Avisa Nordland, Nordlys, NRK Nordland og NRK Troms og Finnmark lagde også saker om filmen.

Her kan du se en teaser med en smakebit fra filmen:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s