Jafs – Flukten fra Villmarka Zoo

jafs-storCastro er en cubansk amazonpapegøye med litt for stor mage og litt for korte vinger. Dyrebutikken han bor i, er i ferd med å bli solgt på opphørssalg, og Castro er redd for hva som vil skje med han.

I Villmarka Zoo sitter Castros storebror Aron. Hvis bare Castro klarer å frigjøre han, kan Aron beskytte Castro.

Men framme i Villmarka Zoo styrter Castro hos den livsfarlige jentejerven Jippi. Hun truer med å spise han opp, hvis ikke hun får bli med på flukten.

Men er Aron i det hele tatt i dyreparken? Og vil han bli sluppet fri? Og hvem kan man egentlig stole på, i en verden full av ville instinkter, krasse klør og sylskarpe tenner?

icon_legg_i_handlevogn Kjøp lydboka

 

For barn fra 6 år. Illustrert av Bjørn Ousland.

>> Se eget nettsted

 

Kritikerne skriver:

«Fytti jerven for en herlig dyrehistorie Endre Lund Eriksen har skrevet!»
(…) «Bodø-forfatter Endre Lund Eriksen har gjort det igjen. Skrevet en treffende, humoristisk og herlig underholdende spenningsroman for barn.» (…) «Den enkle fortellingen blir levende og spennende gjennom et nyskapende og lettlest språk som appelerer til barns humor. Lett og elegant vrir Lund Eriksen på klisjeer og uttrykk og gir dem ny glød. Dyrene blir skildret med varme og humor. Dette er en bok om samhold og vennskap og om å ikke svitke noen når det virkelig gjelder. Ei bok du blir glad av og glad i.»
(…) «Med «Jafs» har Lund Eriksen etablert seg i førstedivisjonen blant yngre norske barnebokforfattere.»

Reidun Kjelling Nybø, Avisa Nordland

 

«Aldri har det vært lettere å legge 8-åringen min, som de siste ukene, når mor har lest seg hes hver kveld.» 

(…) «Boken har masse humor, spesielt knyttet til pessimisten Mogens (muldvarpen) som stort sett forventer at alt skal gå galt. Den er av og til trist og til ettertanke, men mest så er den veldig spennende. Språket er lett og ledig og passer fint til aldersgruppen.»

Cheryl Macdonald, Fædrelandsvennen

 

«Den tredje boka til Tromsø-forfatteren Endre Lund Eriksen er blitt en overskuddshistorie som byr på sprudlende karakterer og spenning fra begynnelse til slutt.»

(…) «Disse typene byr på god underholdning, og selv om historien er ment for barn (ikke de helt minste) hadde jeg problemer med å legge boka fra meg før jeg fikk vite hvordan det skulle ende. Selve basisfortellinga er ganske ordinær, men Endre Lund Eriksen innehar en formidlingsevne og et humoristisk samtidsblikk som gjør historien om Castro helt unik. Bare å jafse i seg.»

Hege I. Hanssen, Nordlys

 

«Boka er morsom, har en sjarmerende moral, og er full av replikker med høy humrefaktor og gode forutsetninger for å bli kult-visdomsord. Den er med andre ord velegnet som høytlesningsbok, og jeg tror den egner seg på svært mange klassetrinn.» 

Morten Haugen, Adresseavisen

 

«Endre Lund Eriksen er en verdig nykommer blant norske barnebokforfattere.»

(…)»Her er fin filosofi og en passe dose livsvisdom. Forfatteren skriver godt og formidler varme og nærhet med disse pussige, snille dyrene.»

Kaja Korsvold, Aftenposten

 

«Skal jeg være ærlig, syntes jeg ikke denne boka hørtes noe særlig spennende eller morsom ut. Det forandret seg raskt da jeg begynte å lese. Endre Lund Eriksen har morsomme perspektiver på dyrelivet, og tar det å være papegøye helt alvorlig, uten å bli overforenklende.» 

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

En kommentar om “Jafs – Flukten fra Villmarka Zoo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s