Pitbull-Terje går amok

pitbullamok-storBOK NR 1

Jim har en hemmelig bunkers. Ikke en gang vennene Kurt og Roger vet om den. Men en dag blir bunkersen okkupert av den livsfarlige Pitbull-Terje. Så knabber Kurt og Roger den. Og plutselig sitter Pitbull-Terje i stua og ser i album sammen med mamma. – Fra nå er vi bestevenner, sier han. – Ellers banker jeg deg!

icon_legg_i_handlevogn

Kjøp boka

icon_legg_i_handlevognKjøp lydboka

Fra 10 år.

Illustrert av Ella K. Okstad.

·         Nominert til Brageprisen 2002

·         Kulturdepartementets premie for beste skjønnlitterære bok 2002

·         Aschehougs debutantstipend 2002

 

Kritikerne skriver:

«Endre Lund Eriksen markerer seg som en språklig og sosialt bevisst forfatter som vet hvor han vil, bygger stein på stein og kommer seg dit.»

«(…) et debutarbeid det virkelig står respekt av.»

Mette Hofsødegård, Dagbladet

«Morsom og sår sosialrealisme» (…)
«Sjelden har noen klarere fremstilt hvilket press det innebærer å leve nær noen med så stor angst.»

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

«Forholdet som har vokst fram mellom mor og sønn er svært godt beskrevet.
» (…) «Ei bok for dem som trenger mot til å være litt annerledes.»

Marthe Hatlen Grønsveen, Hamar Arbeiderblad

«Endre Lund Eriksen har åpenbart bestemt seg for å få guttene opp i lesekroken. ikke bare har han valgt en handling fra gutters tøffe hverdag. Han skriver også på en liketil og grei, nesten nødtørftig måte, som understøtter bokas barske preg. Korte kapitler, korte setninger, ikke noe dilldall med solnedganger eller tankespinn.»

Marianne Lystrup, Vårt Land

«Humoristisk og sårt om vennskap og tøffe oppvekstvilkår fra stilsikker debutant. (…) «En herlig bok, levende og godt fortalt i et troverdig språk.»

Hilde Bjørhovde, Aftenposten

«Når boken er skrevet så troverdig om tolvåringer, tror jeg også at tolvåringer vil like å lese denne boka. Den er lettlest nok i massevis, og handlingen er lett og få med seg.» (…) «Uttrykket ”barnebok” eksisterer kanskje ikke, for denne boken tror jeg både unge og voksne kunne like å lese. For det handler også om foreldrene i denne historien.
Denne debutboka fortjener å bli lest og å bli tatt godt i mot. Et friskt pust fra en ung forfatter som vil få en stor karriere hvis det fortsetter på denne måten.»

Gard L. Michaelsen, tXt

«Endre Lund Eriksen har skrive ei morosam, sår og klok bok om å vera i brytinga mellom barn og ungdom, om venskap og lojalitet og om relasjonen til foreldre som slit med sitt» (…) «Eriksen teiknar eit morosamt, sårt og motig bilde av relasjonen mellom Jim og mora, der Jim for alt for mykje ansvar, men der mora likevel ikkje står fram som eindimensjonal med den psykiske lidinga si. For på ein truverdig måte blandar Eriksen det tragiske med det komiske og det vonde med det nære og varme i relasjonen mellom Jim og mora.»

Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s