Pitbull-Terje på Hålogaland Teater

Andrea Vik som (blant annet ) Torstein, Alexander Rindestu som Pitbull-Terje, Espen Mauno som Jim og Ellen Andreassen som (blant annet) mamma. Foto: Marius Fiskum, Hålogaland Teater.

Torsdag 27.august var det endelig klart for koronautsatt premiere på «Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet» på Hålogaland Teater.

Det nyskrevne stykket, som jeg har skrevet i samarbeid med instruktør Morten Røsrud, skulle egentlig ha premiere i april, men etter en og en halv ukes prøvetid (12.mars) ble teatret og resten av landet stengt for å unngå koronasmitte. Skuespillerne øvde på Teams, og etterhvert fikk de komme tilbake til teateret for å øve – under strenge smitteverntiltak. Lenge var det usikkert om det i det hele tatt ble noen forestilling.

Men premiere ble det 27.august. Og fin-fine anmeldelser.

«Fargerik, overraskende, morsom, gripende og svært leken» skriver Nordlys-anmelder Anki Gerhardsen og gir terningkast 5. «Røsrud har lånt stilgrep fra samtidens smått absurd-groteske tegnefilmer, og selv fikk jeg assosiasjoner til «Terkel i knipe». Uansett fungerer det aldeles strålende. Det er slowmotion og slapstick. Det er inni hodet og utenfor. Det er fortegnet, forstørret og forvridd, og deilig løsrevet fra realistiske proporsjoner og logikk.»

Bente Randslo (Ellen Andreassen) fra Barnevernet skaper trøbbel for Jim og Terje.

Amund Grimstad i Klassekampen skriver: «Sjølv om ikkje alle kjem frå tilsvarande heimar, vil dei fleste likevel kjenne att mykje, og spesielt den vanskelege puberteten. Alt dette er formidla med innsikt, varme, mykje humor og til tider sterkt karikert.»

«Deilig barnslig tegneserie-teater» skriver ITromsøs anmelder Eline Grønvoll. «Det var rett og slett en glede å være i en teatersal igjen. Anbefales. Og det gjør Pitbull-Terje også.»

Stykket spilles til fredag 11.september og billetter kan kjøpes her. Neste år skal stykket også ut på turné med Den Kulturelle Skolesekken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s